Bookbot

The Giant Pandas of Wolong

Parametre

  • 298 stránok
  • 11 hodin čítania

Viac o knihe

The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.

Nákup knihy

The Giant Pandas of Wolong, George B. Schaller, Pan Wenshi, Hu Jinchu, Zhu Jing

Jazyk
Rok vydania
1985
Väzba
(pevná)
Akonáhle sa objaví, pošleme e-mail.

Doručenie

Platobné metódy

Nikto zatiaľ neohodnotil.

Titul
The Giant Pandas of Wolong
Jazyk
anglicky
Rok vydania
1985
Väzba
pevná
Počet strán
298
ISBN10
0226736431
ISBN13
9780226736433
Série
Anotácia
The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.